Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miniszarlotki"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 43
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
<strong>Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic</strong>
Ciasto: posiekaj, zagnieć ciasto. Włóż na godzinę do lodó wki. 1/3 ciasta dalej trzymaj w lodówce, 2/3 cienko rozwałkuj. Wytnij duże kółka, wylep natłuszczone foremki na minitarty. Ponakłuwaj, posyp bułką tartą. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp cukrem i cynamonem, wymieszaj (jeśli puszczą sok, lekko je odciśnij). Napełnij babeczki. Resztę ciasta cienko rozwałkuj, wałkiem do robienia dekoracji wytnij kratkę, ułóż na babeczkach (ew. radełkiem wytnij paski i ułóż krateczkę).
Piecz 15-20 minut w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie