Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minizawiniątka z tortilli nadziewane szynką i żółtym serem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13877
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 218
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 512
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 13877
Składniki
Tortille podgrzewaj krótką chwilę w mocno rozgrzanym piekarniku albo na patelni bez tłuszczu. Dzięki temu łatwiej je zwiniesz. Liście sałaty, pomidor i ogórek umyj. Warzywa, osusz.
Na środek każdego placka nałóż po porcji majonezu oraz musztardy. Przykryj listkami sałaty oraz szynką i serem. Odetnij kilka cienkich plasterków ogórka, pomidor pokrój w plasterki w całości. Plasterki warzyw rozłóż na tortillach. Boki placków zawiń do środka, całość ciasno zroluj.
Każdy rulon pokrój na 4–6 szerokich plasterków. Włóż je do pudełka śniadaniowego. Pozostały ogórek potnij w słupki. Rzodkiewki oczyść, umyj. Razem ze słupkami ogórka dodaj do zawiniątek z tortilli. Zawiniątka możesz przygotować także z innymi warzywami, serkiem ziołowym pieczonym kurczakiem, tuńczykiem z puszki oraz wędzonym łososiem.
15 min; Porcja: 690 kcal;Źródło: Naj