Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Miód rozgrzewający"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1211
Składniki
Zalej wodą i gotuj wszystkie przyprawy i skórki przez 3-4 minuty.
Zrumień cukier na karmel, uważając, aby się nie przypalił. Gdy się rozpuści i zbrązowieje, zdejmij z ognia, dodaj miód i wymieszaj. Dodaj do miodowej zaprawy wodę z przyprawami i spirytus, następnie przelej do dużego słoja i odstaw na dwa tygodnie.
Co jakiś czas potrząsaj słojem. Po tym czasie przecedź nalewkę do butelek i po kolejnych dwóch tygodniach można pić. Oczywiście z umiarem, choć trudno, bo pyszny.Źródło: Olivia