Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miodowe pierniczki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
12 sztuk • : 30 min • pieczenie: 12 min • 373 kcal/sztuka • 2 zł/sztuka
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia.
Wymieszaj mikserem masło, cukier, miód i jajko. Dodaj, mieszając, mąkę i kakao, a na koniec wlej czekoladę.
Wyłóż masę na oprószony mąką blat i zagnieć ciasto. Rozwałkuj na dwa placki grubości ok. 4 mm. Foremką w kształcie serca wytnij 24 ciasteczka. Ułóż je na papierze do pieczenia. Piecz 10-12 minut.
Na nadzienie ubij masło z cukrem i skórką pomarańczową. Dodaj sok, wymieszaj. Przełóż kremem ostudzone ciasteczka, składając je po dwa.
Na polewę wymieszaj cukier i kakao. Dodaj sok pomarańczowy i wymieszaj. Udekoruj polewą wierzch ciasteczek.Źródło: Olivia