Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Młoda kapusta słodko-kwaśna"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 225
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 225
Składniki
Cebulę posiekać, kapustę oczyścić i poszatkować. W garnku rozgrzać 1/2 kostki masła, zeszklić cebulę, dodać kapustę, doprawić solą i pieprzem, po czym dusić, aż zmniejszy objętość. Dolać nieco wody i dalej dusić.
Gdy kapusta będzie już miękka, dodać posiekany koperek. Dodać ocet z cukrem i zaciągnąć zasmażką z 2 łyżek masła i mąki.
Schab pokroić na grube paski, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć paski schabu i dodać do kapusty.
W wersji dla jaroszy przygotuj kotleciki serowe. Kawałki sera żółtego panieruj w jajku i bułce tartej i smaż na oleju.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium