Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapusta z indykiem i marchwią"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 141
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 110
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 141
Składniki
Indyka pokrój. Włóż do marynaty z oliwy z chilli, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Marchew i cebulę pokrój. Pierś smaż na maśle, dodaj marchew i cebulę, smaż. Wlej wino i duś.
Bułkę tartą, olej, parmezan, sól i pieprz wymieszaj. Do formy przełóż mięso z warzywami. Kapustę posiekaj, posól, odstaw, odciśnij. Ułóż ją na mięsie. Posyp kruszonką z bułki tartej. Zapiekaj w temp. 180°C przez 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień