Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapusta z kurczakiem"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Kapustę płuczę, usuwam głąb. Liście drobno kroję, zalewam wodą tak, aby je przy krywała, dodaję sok z cytryny, zagotowuję i odcedzam.
Mięso drobno kroję, oprószam solą i pieprzem, obsmażam na oleju.
Kapustę ponownie zalewam wodą (3 szklankami), dodaję cukier i koncentrat. Doprowadzam do wrzenia i gotuję ok. 10 min. Dodaję mięso, słodką paprykę, gotuję 5-10 min. Dodaję posiekany koperek, podgrzewam 2 min.
Jeśli ktoś woli gęstszą potrawę, wystarczy, że doda do niej 2 łyżeczki mąki rozrobionej z wodą. Katarzyna Cukier z Domaszna
45 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji 2,30 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie