Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Młoda kapustka z boczkiem i koperkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 156
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 156
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Umytą kapustę przekrój na pół, wytnij głąb. Obie części drobno poszatkuj, włóż do garnka, zalej wodą i gotuj na wolnym ogniu. Po 10 minutach dodaj pomidorki.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż na patelni. Dorzuć posiekaną cebulę i lekko ją zeszklij.
Gdy kapusta zrobi się miękka, dołóż do niej przygotowaną okrasę. Dopraw całość solą oraz pieprzem i wymieszaj ze śmietaną.
Gotową potrawę wymieszaj z koperkiem i serwuj, np. z młodymi ziemniaczkami i kotletem schabowym.Źródło: Kurier TV