Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno cytrynowa babka. Z podanego przepisu wychodzi jedna duża babka.
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 51
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 60
Składniki
Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie masło, przesianą mąkę i proszek do pieczenia.Miksujemy na małych obronach. Na końcu dodajemy skórkę startą z jednej cytryny oraz sok z cytryny. Formę smarujemy olejem. Przekładamy masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!