Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Motylki z kruszonką"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5335
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 113
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Temperatura pieczenia 200°C. Foremki o śr. 6 cm.
Wgłębienia w formie na muffinki wyłożyć papierowymi foremkami. Wymieszać cukier, cukier wanilinowy, szczyptę soli i mąkę. Kostkę do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak stopić. Dodać sypkie , a następnie mieszaj widelcem, aż powstaną grudki. Rozłożyć 2/3 kruszonki do foremek i lekko docisnąć.
Ciasto posypać płatkami owsianymi. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, usunąć gniazda nasienne, miąższ pociąć w plasterki. Ułożyć je na cieście tak, by zachodziły na siebie. Posypać pozostałą kruszonką. Piec ok. 35 minut w temperaturze 200°C. Wystudzić. Muffinki przekroić na pół i zestawić odwróconymi połówkami do siebie. Śmietanę ubić z cukrem wanilinowym. Z paluszków uformować czułki motyli. Ciastka udekorować bitą śmietaną ew. lodami waniliowymi.Źródło: Tina