Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Jagody umyj, oczyść i osusz. 3/4 owoców rozgnieć widelcem, wrzuć do garnuszka. Dosyp cukier i zagotuj. Zmniejsz ogień i duś, aż spora część soku odparuje. Zdejmij z ognia, zostaw do przestygnięcia. Jogurt wymieszaj z miodem. Naczynka do zamrażania, np. małe szklaneczki, wysmaruj masłem.
Rozgotowane jagody wymieszaj z surowymi owocami. Do szklaneczek wlej po porcji jogurtu. Dopełnij masą owocową. Wyrównaj wierzch, włóż po patyczku. Zamiast patyczków możesz użyć zwykłych łyżeczek, ale zanim je włożysz, poczekaj, aż jogurt się lekko zmrozi (inaczej opadną pod swoim ciężarem).
Wstaw do zamrażalnika do całkowitego zamrożenia. Na 5 minut przed podaniem deser przełóż na talerzyki. Udekoruj listkami mięty.Źródło: Naj