Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mrożone ciastka"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Żurawinę i jagody goji zalej wrzątkiem, odstaw na kilka minut. Odcedź, pokrój.
Mąkę przesiej z cukrem pudrem i solą. Dodaj mleko i miękkie masło, wyrób. Dodaj żurawinę, jagody goji i posiekane orzechy, wyrób.
Ciasto podziel na pół. Uformuj wałki o średnicy 3 cm. Owiń w folię spożywczą, włóż na około 25 minut do zamrażalnika.
Ciasto odwiń z folii, pokrój na 1 cm plastry. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 10-12 min w 200°C.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie