Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
są to bardzo proste w wykonaniu smaczne muffinki :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 48
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
W jednym naczyniu wymieszać suche składniki - mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, a w drugim naczyniu olej, mleko i jajko. Połączyć składniki, tak aby ciasto było grudkowate. Rozdzielić na 2 części.
Do jednej części ciasta dodać aromat waniliowy - mniej więcej łyżeczkę; rozmieszać. Kawę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody, ostudzić lekko i dodać do drugiej części ciasta. Rozmieszać aby zabarwiło się na brązowo.
Do formy muffinowej włożyć papilotki. Do papilotek nakładać na zmianę ciasto ciemne i jasne. Piec około 20 minut w piecu nagrzanym do 200 stopni C. Jeśli drewniany patyczek wbity w ciasto będzie suchy po wyjęciu - mufinki gotowe. Smacznego