Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zapraszam na bloga ! :) http://charlottegotuje.blogspot.com
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
2 szkl mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 szkl mleka 0,5 szkl oleju
Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180st C. Do miski wrzucamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i mąkę ziemniaczaną. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i cukier waniliowy i ubijamy masę do białości. Następnie dodajemy mleko i olej - miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę z dodatkami i ostatecznie wszystko dokładnie ze sobą łączymy. Do papilotek nakładamy masę tak do połowy (ciasto sporo rośnie). Pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 - 30min.