Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne i pełne smaku. Najlepsze z kubkiem mleka lub jogurtem. Muffiny z polskich buraczków :)
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 34
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 89
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 34
Prosty przepis na niezwykle smaczne krążki cebulowe. Do ciasta prócz mąki i p...
Odsłon: 89
Składniki
15 muffinek. Buraki ścieramy na tarce o drobnych i średnich oczkach, pół na pół. Przekładamy na sitko, powinno nam zostać 250 g buraczków. Margarynę roztapiamy i przestudzamy. Czekoladę siekamy na mniejsze i większe kawałki. W większej misce mieszamy suche składniki.
W oddzielnym naczyniu łyżką mieszamy mokre składniki.
Mokre składniki przelewamy do suchych i lekko mieszamy, tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Ciasto przekładamy do papilotek na 3/4 wysokości, może być trochę więcej.
Pieczemy w 180 C przez około 25 minut. PYCHA :)