Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki cytrynowe z makiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Cytryny umyj, sparz i zetrzyj skórkę. Masło utrzyj z cukrem. Miksując, dodawaj jajka. Dodaj mleko, mak, 1/3 skórki i zmiksuj. Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i połącz z masą.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami i nałóż ciasta do 3/4 ich wysokości. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Śmietanę ubij, dodaj skórkę z cytryny. Udekoruj babeczki.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień