Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste muffinki, bez użycia miksera :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27475
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27475
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Mąkę przesiewamy. W dwóch miskach osobno mieszamy składniki suche i mokre. Następnie łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową masę wylewamy do formy na muffinki - lekko natłuszczonej oliw, lub wyłożonej papilotkami. Napełniamy do ok 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 20-25 minut. Białko z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy puder i sok z połowy cytryny - miksujemy. Ostudzone mufinki ozdabiamy lukrem i czekoladą. Smacznego :)