Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 67
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24066
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 67
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24066
Składniki
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno wbij jajka. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do masy maślanej. Dolej mleko, wymieszaj ciasto mikserem. Dodaj połowę jagód. Delikatnie przemieszaj łyżką.
Formę na muffinki wyłóż kawałkami pergaminu. Napełnij ciastem do 2/3 wysokości foremek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C. Piecz około 25 minut.
Przygotuj krem: Masło utrzyj z cukrem pudrem. Odłóż garstkę jagód do dekoracji, resztę zmiksuj z serkiem i utrzyj z masą maślaną. Przełóż krem do szprycy i wyciśnij rozetki na wierzch ostudzonych ciastek, udekoruj jagodami.
40 min •Sztuka: 295 kcal •Cena sztuki: 1,35 złŹródło: Naj