Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki w smaku podobne są do popularnych pączków z dziurką. Kwaskowa konfitura przełamuje słodki smak. To bardzo fajna alternatywa dla pączków smażonych w głębokim tłuszczu.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia, cukier i sól. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: jajko, olej, aromat waniliowy i mleko. Składniki mokre dodajemy do składników suchych i mieszamy do połączenia składników.
Do foremek na muffiny wysmarowanej masłem wykładamy 1 łyżeczkę ciasta, łyżeczkę konfitury i przykrywamy ciastem do 3/4 wysokości foremek.
Pieczemy przez 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe muffinki maczamy w rozpuszczonym maśle (wierzch) i obtaczamy w cukrze. Pozostawiamy do wystudzenia.