Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki z masłem orzechowym i orzechami włoskimi. Idealne do popołudniowej kawy!
Blacha do muffinek
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 169
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 874
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 169
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 874
Składniki
Mieszamy składniki mokre: mleko, jajko, masło orzechowe, olej. Można użyć miksera, aby dobrze wymieszać masło orzechowe. Osobno łączymy składniki suche: mąki, proszek do pieczenia, cukry, kakao. Mieszamy składniki suche i mokre, tylko do uzyskania równomiernej masy. Składniki wykładamy do blachy muffinkowej wyłożonej papilotkami, do 3/4 wysokości. Z tej porcji wyszło mi 10 babeczek. Każdą muffinkę posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Pieczemy w 180 stopniach. Długość pieczenia zależy od wielkości muffinek - przy małych wystarczy 20 minut, przy większych musimy trzymać 25. Babeczki studzimy na kratce.