Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki marchewkowe"
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 89
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5574
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 673
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 89
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 88
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5574
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 673
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Po 10 min osącz z nadmiaru wody. W jednej misce wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową oraz cukier. Do drugiej miski wbij jajka, wlej olej oraz kilka kropli aromatu waniliowego i starannie rozmąć trzepaczką. Suche połącz z mokrymi i dokładnie wymieszaj. Dodaj startą marchew, rodzynki i orzechy, wymieszaj łyżką.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Każdą napełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz około 25 minut (do tzw. suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 180° C. Wystudź w uchylonym piekarniku. Wierzch muffinek możesz polać lukrem pomarańczowym. Do miseczki przesiej 1 i 1 szklanki cukru pudru. Dodaj 2-3 łyżki soku z pomarańczy oraz 2 łyżeczki skórki startej z pomarańczy. Starannie wymieszaj łyżką lub mikserem na gładką masę, by nie było grudek.
40 minut Sztuka: 280 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie