Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki marchewkowe z kremem"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach, potrzebujemy jej jedną szklankę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cynamon i sól łączymy w jednej misce. W drugiej misce miksujemy jajka i olej.
Mokre wlewamy do suchych, mieszamy. Dodajemy rodzynki, posiekane migdały i startą marchewkę, mieszamy.
Ciastem napełniamy natłuszczone i obsypane bułką tartą foremki do babeczek. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180oC.
Przygotowujemy krem. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, zastępując mleko sokiem marchewkowym. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Masę studzimy i dekorujemy nią upieczone babeczki. Odstawiamy do stężenia, posypujemy np. drobno posiekanymi listkami mięty.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 1 złŹródło: Rewia