Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki w polewie czekoladowej"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Czekoladę połam na kawałeczki i razem z masłem włóż go garnka. Następnie podgrzewaj na małym płomieniu, aż się stopią. Przelej do miseczki, chwilę przestudź.
Do czekolady z masłem dodaj szklankę cukru, cukier waniliowy i sól. Wbij jajka. Wsyp mąkę przesianą wcześniej z proszkiem do pieczenia. Utrzyj mikserem na puszyste ciasto.
Przygotuj formę na muffiny z 12 wgłębieniami. Do każdego włóż papierową foremkę. Nałóż porcję ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz około 20 minut. Ciastka wystudź. Udekoruj stopioną polewą oraz bezikami.
Jedna sztuka zawiera: 290 kcalŹródło: Tina