Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffinki z czekoladą i malinami"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
Masło rozpuścić, wystudzić. Czekoladę posiekać jak najdrobniej. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem waniliowym, kakao i posiekaną czekoladą.
Mleko wymieszać z przestudzonym masłem i rozkłóconymi jajkami, dolać do suchych składników. Całość krótko mieszać drewnianą łyżką (mają być grudki!). Do ciasta powrzucać maliny oprószone mąką ziemniaczaną, delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do papilotek umieszczonych w metalowej lub silikonowej formie do muffinek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC na ok. 5 minut, potem zmniejszyć temperaturę do ok. 180oC i piec jeszcze 15-20 minut.
Po upieczeniu muffinki szybko wyjąć z formy, oprószyć cukrem pudrem.
10 dag gorzkiej czekolady możesz zastąpić białą. Do środka każdej muffinki przed upieczeniem możesz też włożyć pralinkę.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium