Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z jagodami"
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8640
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 8640
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 176
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 116
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 457
Składniki
Jagody przebierz, oczyść z ogonków i liści, opłucz w miseczce i delikatnie osusz.
Do miski włóż margarynę, wsyp oba cukry i utrzyj mikserem na puszystą masę. Dodaj roztrzepane jajko oraz maślankę, szybko zmiksuj. Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, sodę, mąkę ziemniaczaną oraz sól, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko zmiksuj tak, aby się tylko połączyły. Na koniec dodaj jagody, delikatnie wymieszaj łyżką.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Foremki napełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz w piekarniku nagrzanym do 160°C przez 25-30 min, do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
50 minut. Sztuka: 210 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie