Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w przygotowaniu czekoladowe babeczki z dodatkiem masła orzechowego. To jeden z najprostszych przepisów, każdy laik kulinarny poradzi z nim sobie bez problemów. Wystarczy wymieszać suche składniki z mokrymi, przełożyć do foremek, upiec i gotowe.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 83
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5245
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 83
Składniki
Gorzką czekoladę posiekaj na mniejsze kawałki (możesz także użyć gotowych dropsów czekoladowych).
Do dużej miski przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i kakao.
W osobnym naczyniu za pomocą miksera ubij jajka. Gdy zwiększą swoją objętość, dolej olej i wodę, całość miksuj jeszcze przez 3 minuty.
Połącz ze sobą mokre i suche składniki, wsyp czekoladę i dokładnie wymieszaj.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Każdą z nich wypełnij ciastem na około ¾ jej wysokości. Na wierzch wyłóż po łyżeczce masła orzechowego i za pomocą wykałaczki zrób wzroki.
Babeczki piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.