Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dla niespodziewanych gości, wystarczy chwila i mamy ciepłe babeczki do kawy. Smacznego.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Masło ucieramy, dodajemy cukier, cały czas miksując dodajemy jajka po jednym, następnie mąkę z proszkiem. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami, do każdej wkładamy po pełnej łyżce ciasta ( ciasto jest dosyć gęste, ja nakładam, tak że nabieram dużą łyżkę i zgarniam drugą małą łyżeczką ), uzupełniamy, by było po równo. Na ciasto wykładamy po 2 łyżeczki Nutelli ( w podobny sposób ). Mieszamy np. wykałaczką lub patyczkiem . Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na około 25 minut ( góra/dół ). Przepis na 12 muffinków. Smacznego.