Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z dodatkiem sera ricotty, podane z wiśniami w syropie połączonymi z amaretto... Polecam!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Jaja dokładnie zmiksować z cukrem. Następnie dodać ricottę i stopione, ostudzone masło oraz maślankę. Wszystko dokładnie zmiksować. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i soda oczyszczoną, dodać do ciasta i połączyć.
Gotowe ciasto przełożyć do papilotek. Piec ok, 25 min. w temp. 180 stopni, gotowe ostudzić.
Na wierzch muffinki kłaść po łyżeczce wiśni w syropie wymieszanych wcześniej z amaretto. Smacznego!