Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki z truskawkami"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 28
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4515
Składniki
Umyte, odszypułkowane, osuszone truskawki kroimy w kostkę.
Do jednej miski wsypujemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Do drugiej wlewamy olej, mleko i roztrzepane widelcem jajka.
Mokre wlewamy do suchych, mieszamy. Dodajemy pokrojone truskawki, leciutko, żeby owoców nie uszkodzić, mieszamy.
Masą napełniamy foremki wyłożone papilotkami. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200oC. Dekorujemy truskawkami, posypujemy cukrem pudem.
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej sztuki około 0,90 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki 144 kcal Białko 2,8 g/Tłuszcz 5,7 g/Węglowodany 26 gŹródło: Rewia