Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowo-serowe mięciutkie i delikatne muffiny,Mam do nich sentyment,bo z tego właśnie przepisu upiekłam pierwsze w życiu babeczki,a poza tym robię je często bo są naprawdę smaczne:))
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Twarożek wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym(można dodać np.garść płatków migdałowych).
W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem,sodą,solą i proszkiem budyniowym.
W kolejnej misce wymieszać rózgą (trzepaczką) jajko,cukier,olej i maślankę.Do powstałej masy ostrożnie dodać mąkę i wymieszać.
Do foremek nakładać po łyżce ciasta,na to łyżka twarożku i przykryć następną warstwą ciasta.Piec 20-25 minut w 180 stopni C.