Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffiny cappuccino"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Masło utrzeć ze szczyptą soli, cukrem i 1 torebką cukru wanilinowego. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno wbijać jajka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do ucieranej masy. Dolać mleko. Całość dobrze wymieszać mikserem.
Ciasto podzielić na pół. Jedną połowę wymieszać ze sproszkowanym cappuccino rozpuszczonym w łyżce wrzącej wody. Żaroodporne filiżanki posmarować tłuszczem i oprószyć mąką. Do każdej nałożyć porcję jasnego ciasta, a następnie porcję ciasta kawowego.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 35-40 minut. Po wyjęciu muffinki studzić 10 minut w filiżankach. Potem ostrożnie wyjąć, przełożyć na kratkę kuchenną i pozostawić do całkowitego wystudzenia.
Śmietanę ubić z sosem karmelowym i drugą torebką cukru wanilinowego. Muffiny udekorować rozetką śmietany oraz groszkami w kształcie ziarenek kawy. Przed podaniem oprószyć kakao.
Czas przygotowania: około 75 minutŹródło: Życie na gorąco