Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muffiny czekoladowe"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5254
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 92
Składniki
Masło roztop i ostudź. Czekoladę połam na kawałki. Mąkę przesiej do miski razem z proszkiem do pieczenia, sodą oraz kakao. Dodaj cukier biały i wanilinowy. Wymieszaj, odstaw. Jajka zmiksuj z mlekiem.
Do masy sypkiej dodaj jajeczną. Wlej roztopione masło i dorzuć czekoladę. Całość wymieszaj. 3. Foremki wyłóż papilotkami i wlej przygotowaną masę. Wstaw muffiny do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około 20 minut.
<strong>Przepis nadesłała: Róża Turok</strong>Źródło: Kurier TV