Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny gruszkowe z dżemem"
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4975
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4975
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 35
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 78
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 53
Składniki
Masło posiekaj na małe kawałki i odłóż je, aby zmiękło w temperaturze pokojowej.
Gruszki obierz cienko ze skórki, wykrój ostrożnie komory nasienne, miąższ pokrój w dużą kostkę i pokrop sokiem z cytryny.
Do miękkiego masła dodaj cukier puder oraz cukier wanilinowy i całość utrzyj na gładko.
Następnie dodaj jajka oraz obrane ze skórki i posiekane orzechy. Na koniec dodawaj na zmianę po porcji mąki przesianej z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę.
Foremki na muffiny wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką. Gotowe ciasto wlej do połowy wysokości foremek i włóż do każdej kilka kawałków gruszki. Potem dolej ciasto do 2/3 wysokości foremki.
Muffiny piecz w nagrzanym piekarniku około 20 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z pieca odstaw w foremkach do ostygnięcia.
W tym czasie ubij dobrze schłodzoną śmietankę. Kiedy muffiny wystygną, udekoruj je bitą śmietaną oraz dżemem truskawkowym.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut Porcja: 415 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie