Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny jogurtowe z dżemem wiśniowym oraz delikatnym kremem na wierzchu jest to klasyk wśród wszystkich muffinek. To jeden z najprostszych oraz sprawdzonych przepisów na muffinki, które wyjdą każdemu! Przynajmniej powinny ???? Wychodzą dość wilgotne, mięciutkie i chętnie do nich powracam.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 196
Składniki
Przestudzone, rozpuszczone masło oraz pozostałe składniki wkładamy do większej miski. Całość miksujemy kilka sekund do momentu aż składniki się połączą. Zbyt długie miksowanie może spowodować, że będą trochę gumowate. Przelewamy masę po jednej łyżce do formy na muffinki wyłożonej papilotkami, nakładamy łyżeczkę dżemu, przykrywamy drugą łyżką ciasta i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 25 minut w 170°C (do tzw. suchego patyczka). Gdy będą gotowe, przestygnięte wtedy przygotowujemy krem do dekoracji. Zimną śmietankę miksujemy wraz ze śmietan-fixem, cukrem pudrem, gdy będzie już sztywna masa to dodajemy mascarpone, dalej miksujemy. Przekładamy do rękawa cukierniczego, dekorujemy nim wierzch muffinek.