Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki to idealne słodkości na co dzień i od święta.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 139
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 169
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 908
Składniki
Składniki na 12 sztuk. MUFFINY: Składniki: - Szpinak świeży - 500 g - Olej roślinny - 2/3 szklanki - Cukier - 3/4 szklanki - Jajka - 3 szt - Mąka pszenna - 2 szklanki - Proszek do pieczenia - 1 łyżka Sposób przygotowania: Szpinak umyć włożyć do garnka i podgrzewać ok. 3 minuty cały czas mieszając. Wyłożyć na sitko, odcisnąć i zmiksować na mus. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, cieniutkim strumieniem wlewać olej, cały czas ubijając. Następnie dodać szpinak i miksować na małych obrotach do połączenia składników. Mąkę przesiać przez sitko i połączyć z proszkiem do pieczenia, przesypać do jajek i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do 12 papilotek umieszczonych w formie na muffiny . Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 25 minut.
KREM Składniki: - Śmietanka 30% zimna z lodówki - 200 ml - Serek mascarpone z lodówki - 250 g - Śmietan - fix - 1 szt - Cukier puder - 3 łyżki - Cukier waniliowy - 1 łyżka - Borówki amerykańskie - 250 g Sposób przygotowania: Schłodzone mascarpone, śmietankę, cukier puder i cukier waniliowy ubijać przez kilka minut, aż masa będzie puszysta. Na koniec dodać śmietan - fix. Następnie dodać borówki i miksować.
Odciąć wierzchnią część muffiny i pokruszyć. Na dolną część wyłożyć krem i posypać pokruszonym zielonym ciastem. Udekorować wg własnego gustu.
Są przepyszne. SMACZNEGO!!!