Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam muffinki z kawałkami czekolady, udekorowane bita śmietaną, są pyszne i uwielbiane przez moje wnuki.
papilotki , miska, tłuczek drewniany, trzepaczka,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Do mleka dodajemy rozpuszczone ostudzone masło oraz rozbełtane jajko, dobrze wymieszać, następnie dodać cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, ponownie wszystko dokładnie wymieszać, na koniec wmieszać kawałki czekolady. Tak przygotowanym ciastem napełniamy foremki muf-finek do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 - 25 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Sprawdzamy patyczkiem jeżeli się patyczek się nie klei to muffiny są gotowe. Po upieczeniu i wystudzeniu, dekorujemy bitą śmietaną i koralikami, można oprószyć cukrem pudrem.