Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Jabłka umyj, obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w małą kostkę. W jednej misce wymieszaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną, solą, orzechami, cynamonem, imbirem, gałką muszkatołową oraz cukrem. Do drugiej miski wbij jajko, rozmąć trzepaczką.
Wlej maślankę, sok jabłkowy oraz olej, dokładnie wymieszaj. Mokre dodaj do suchych. Szybko wymieszaj w taki sposób, aby tylko się połączyły. Na koniec dodaj pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami i napełnij je ciastem do 3 wysokości. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw blachę z muffinami, piecz ok. 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku.
40 minut. Sztuka: 220 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie