Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny to bardzo prosty sposób na szybki i pyszny deser. Dekoracja muffina to kwestia naszego wyboru, umiejętności, czy posiadanych w domu składników.
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 129
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 96
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 454
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24356
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 69
Polecam.
Odsłon: 129
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 96
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 454
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24356
Składniki
Nagrzej piekarnik na 220stopni C. Rozpuść masło na średnim ogniu. Mąkę przesiać do miski razem z proszkiem do pieczenia, solą. Dodać cukier, wymieszać, odstawić.
W drugiej misce rozmąć jajko, dodaj przestudzone masło, mleko, wymieszaj. Czekoladą rozpuszczamy w misce nad gotującą wodą. Ostudż. Do składników suchych dodajemy składniki mokre. Delikatnie mieszamy i dodajemy rozpuszczoną czekoladę i ekstrakt z wanilii. Masa ma być lekko grudkowata.
Masę wykładamy do papilotek i dodajemy po 2-3 wiśnie i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok 20- 25min. Dekorujemy wedle uznania. Ja rozpuściłam część czekolady i polałam muffiny, po czym posypałam posypką strzelającą. ENJOY THE FOOD