Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus czekoladowo-śmietankowy"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 54
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 984
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 106
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Obydwie czekolady stop z dodatkiem masła i 4 łyżek wody. Ostudź. Białka ubij ze szczyptą soli i łyżką cukru pudru. Żółtka utrzyj z resztą cukru pudru. Dodaj stopioną czekoladę, połącz. Dodaj ubitą pianę, wymieszaj.
Śmietanę ubij na sztywno. 2/3 dodaj do masy czekoladowej, połącz. Napełnij pucharki, udekoruj resztą śmietany. Wstaw do lodówki na 2 godz.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie