Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus czekoladowo- waniliowy w słoiczkach"
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 78
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Składniki
6 porcji • : 50 min (plus chłodzenie) • 732 kcal/porcja • 3,30 zł/porcja
Na mus czekoladowy podgrzej na parze i rozpuść czekoladę mleczną. Zdejmij ją z ognia i odstaw. Dodaj stopniowo serek mascarpone i wymieszaj mikserem. Rozłóż do słoików, następnie zamknij je i odstaw.
Na mus waniliowy ubij kremówkę z łyżką cukru. Wymieszaj ją z serkiem mascarpone. Czekoladę podgrzej na parze wraz z esencją waniliową. Dodaj do niej stopniowo kremową masę i wymieszaj. Przełóż do słoików z musem czekoladowym.
Wstaw do lodówki na 2 godziny. Podawaj posypane odrobiną kakao.Źródło: Olivia