Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja vege dania, które idealnie sprawdzi się podczas wielkanocnych spotkań przy stole. Zawsze taki vege mus przygotowywałam na bazie awokado, jednak to już praktycznie każdy zna. Tym razem jako bazę mojego musu użyłam słodkiego ziemniaka, czyli batata. Wyszedł bardzo smaczny, kremowy i mocno czekoladowy. Z podanych proporcji wyszło mi w sumie 6 pucharków deseru.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10186
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 250
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10186
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 250
Składniki
Bataty obieramy ze skóry , koimy w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Ziemniaki przekładamy do blendera, dodajmy miód, kakao lub czekoladę oraz napój roślinny. Całość blendujemy na gładką masę. Deser przekładamy do pucharków dekorujemy owocami.