Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i delikatny mus dla łasuchów :)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 24
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Jajka dokładnie myjemy i sparzamy wrzątkiem. Białka oddzielamy od żółtek.
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (metalową miskę z czekoladą umieszczamy nad garnkiem z gotującą się wodą ta, by jej dno nie dotykało wody). Gdy czekolada się roztopi, odstawiamy na chwilę do przestudzenia.
Kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do lekko przestudzonej czekolady dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy kremówkę i delikatne łączymy ją z masą czekoladową. Na końcu masę czekoladową łączymy z ubitymi białkami i lekko mieszamy całość.
Na dno pucharków, niedużych szklanek lub kokilek wrzucamy po kilka malin, następnie nakładamy mus. Pucharki owijamy folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem dekorujemy owocami i bitą śmietaną.