Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus jabłkowo-morelowy - po 6. miesiącu"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Jabłko i morelę dokładnie umyj pod bieżącą wodą i obierz.
Z jabłka usuń gniazda nasienne, a z moreli – pestkę.
Owoce pokrój na drobniutkie kawałeczki, a następnie rozgotuj w 1/2 szklanki wody.
Kleik kukurydziany dokładnie rozmieszaj w ok. 50 ml przegotowanej oraz ostudzonej wody. Do ugotowanych owoców dodaj kleik kukurydziany.
Starannie zmiksuj wszystkie tak, aby powstał idealnie gładki mus.Źródło: Mam dziecko