Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus w pucharku z pomarańczy"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Czekoladę stop. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Czekoladę wymieszaj z masłem, przestudź, połącz z masą żółtkową. Żelatynę namocz, rozpuść, podgrzewając.
Pomarańcze sparz, zetnij wierzchy, wyjmij miąższ, pokrój go. Śmietanę ubij, połącz z żela- tyną i masą czekoladową. Dodaj likier i kawałeczki pomarańczy, wymieszaj. Przełóż do wydrążonych pomarańczy. Deser schładzaj 3 godziny.Źródło: Naj