Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus wielowarzywny"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 208
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Udka zalej wodą, zagotuj. Zdejmij szumy. Włóż oczyszczone marchewki, seler, pietruszkę, por i lubczyk. Gotuj 50 min. Przypraw.
Papryki czerwone oczyść, ułóż na blasze skórką do góry, piecz 20-25 min w 190°C. Szczelnie owiń folią spożywczą. Odłóż na kilkanaście minut. Obierz.
Osobno zmiksuj marchewki, seler i czerwoną paprykę. W półtorej szklanki wywaru rozpuść żelatynę. Kremówkę ubij. Do każdego z warzyw dodaj po 1/3 tężejącego wywaru i 1/3 kremówki. Żółtą i zieloną paprykę pokrój, wymieszaj z masą selerową. Masy po kolei wlej do keksówki. Schłodź.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie