Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mus z białej czekolady"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z Rzeszowa
Żelatynę namocz i rozpuść w małej ilości wody. Połowę mleka podgrzej, rozpuść czekoladę. Ostudź. Dodaj żelatynę, połącz. Jajko ubij. Śmietanę ubij. Razem z jajkiem dodaj do masy czekoladowej, połącz. Mus rozlej do pucharków, wstaw do lodówki.
Pozostałe mleko wymieszaj z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao i kawą, mieszając, zagotuj. Ostudź. Polej mus.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie