Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 139
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1186
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 121
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 139
Składniki
Białą czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Kiedy masa jest już płynna, zdejmuję miskę z kąpieli, czekam aż nieco ostygnie i dodaje żółtka. W mikserze ubijam białko na sztywną pianę, dodaję do niego masę czekoladową i mieszam. Potem ubijam śmietankę kremówkę i dodaję ją do masy, delikatnie mieszając. Równocześnie na patelni podgrzewam mrożone owoce aż zrobi się z nich coś na kształt dżemu. Do szklanek lub kieliszków nakładam najpierw dżem z mrożonych owoców a potem zalewam masą czekoladową. Dekoruję całymi owocami, które mi zostały. Wkładam do lodówki, najlepiej na całą noc.