Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mus z bitą śmietaną"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8346
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 186
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8346
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 186
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 412
Składniki
Wymieszaj owoce z pudrem i skórką, zalej szklanką wody, podgrzej, mieszając. Gdy cukier się rozpuści, gotuj, aż masa zgęstnieje (ok. 8 minut).
Przetrzyj owoce przez sitko, dodaj wodę różaną i resztę wody (schłodzoną), zmiksuj. Wstaw do lodówki na 30 minut. Ubij śmietanę z cukrem, podaj z musem.
Aby śmietana nie zwarzyła się podczas ubijania mikserem, należy ją najpierw schłodzić w lodówce. Cukier dodawaj stopniowo. Gdy tylko zauważysz, że śmietana zaczyna gęstnieć, zmniejsz obroty miksera i po chwili go wyłącz.Źródło: Olivia