Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mus z czarnych porzeczek"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Porzeczki odszypułkować, umyć, osuszyć i zmiksować. Przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się nadmiaru pestek. Wymieszać z cukrem.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, delikatnie połączyć z serem mascarpone i piure porzeczkowym.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku i połączyć z musem porzeczkowym. Mus wylać do formy i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Wylać na pergamin, rozsmarować dość cienką warstwą, schłodzić. Gdy zastygnie wycinać serduszka i podawać z musem.
Jeśli nie uda ci się kupić mascarpone, możesz śmiało użyć zwykłego serka homogenizowanego. Wyjdzie mniej kalorycznie. I taniej...Źródło: Twoje Imperium