Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są cudowne! To chyba najlepsze cukierki jakie jadłam. Dodatkowo są proste do przygotowania i bardzo zdrowe. Słodkie, lekko ciągnące daktyle, napakowane orzechami, pokryte otoczką z gorzkiej czekolady...
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w rondelku na małej mocy palnika. Daktyle pozbawić pestki, w jej miejsce wcisnąć do środka po 2 orzechy. Daktyle położyć na talerzyku lub desce. Połową czekolady oblać daktyle, rozsmarować. Odwrócić na drugą stronę i rozsmarować resztą czekolady dookoła, tak aby były mniej więcej całe pokryte. Aby szybciej czekolada zastygła można włożyć daktyle do lodówki. Gdy czekolada zastygnie cukierki są gotowe! Przechowywać poza lodówką. Myślę, że mogą leżeć ok. 2 tygodni, ale i tak znikną szybciej. ;)